Hoe word je een succesvolle makelaar?

Zit het verkopen van woningen en kantoorpanden in je bloed en heb je altijd al in de makelaardij willen werken? Dan is het natuurlijk perfect om dit carrière pad te bewandelen. Wil je weten hoe je succesvol een makelaar kunt worden? Lees dan gauw verder. In dit blogartikel lees je namelijk over alle goede kwaliteiten die een succesvolle makelaar moet bezitten. Dit is ook interessant, wanneer je zelf op zoek bent naar een geschikte makelaardij.

Persoonlijk contact
Wanneer je werkzaam bent in de makelaardij is het belangrijk om persoonlijk contact te onderhouden met de kopende én verkopende partij. Zorg voor regelmatige afspraken en ontmoet elkaar in persoon. Dit is een stuk effectiever, dan alles alleen per telefoon of mail te regelen. Door deze persoonlijke aanpak, geniet je van meer waardering van jouw cliënten en heb je meer kans op een succesvolle verkoop.

De perfecte bezichtiging
Een huis bekijken is het belangrijkste onderdeel van het verkoopproces. Hoe je een huis voor het eerst ziet, is cruciaal. Zorg daarom als eerste dat je een goed tijdstip uitkiest om te bezichtigen. De ochtenden zijn perfect, omdat je goed licht hebt en de woning zowel van binnen, als buiten er het beste uitziet. Ook is een opgeruimde en net aangeklede woning natuurlijk een stuk aantrekkelijker. Werk samen met de verkopende partij om het huis netjes aan te leveren tijdens een bezichtiging of huur de service van een schoonmaakbedrijf in.

Het complete plaatje
Een goede medewerker van de makelaardij is vanaf dag een betrokken met de (ver)kopende partij en bereidt ze voor op het hele proces. Zorg daarom niet alleen voor een goed aanbod van huizen, maar voorzie ook van de nodige juridische en notariële hulp aan het einde van het proces. Ook tijdens het tekenen van het wooncontract, kan jouw makelaardij ondersteuning bieden.

Professionaliteit
Het is vanzelfsprekend dat je weet waaraan je begint en wat je doet. Toch is het echt van groot belang dat je alle informatie paraat hebt en alle vragen van jouw cliënten kunt beantwoorden. Dit gaat niet alleen over de (ver)koop van een huis, maar ook over bouwprojecten, interieurmogelijkheden en materialen. Deze professionaliteit zorgt voor betrouwbaarheid bij de klanten.

Succesvol aan de slag in de makelaardij? Dat is helemaal niet lastig. Zorg dat je jouw passie omzet in de juiste kennis en professionaliteit over jouw vak. Realiseer de beste bezichtigingen voor jouw cliënten en ga voor een persoonlijke aanpak waarbij je het complete plaatje levert. Zo verkoop je de ene, na de andere woning en ben je succesvol in jouw vak.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van De Bree makelaars.


Delen