Goedkoop huis huren

Goedkoop huis huren  

Wil jij op jezelf gaan wonen of ga je scheiden? Dan heb jij een huis nodig. Dure huizen zijn makkelijk te vinden, maar een goedkoop huis huren klinkt makkelijker dan het is. Want waar vind je een goedkoop huurhuis.   

Waar een goedkoop huis huren 

Als jij vlakbij een grote stad woont, is het verstandig om net buiten die stad op zoek te gaan naar een huurhuis. In de steden zijn de huurprijzen vaak vele malen hoger dan in een dorp. 

Via wie een goedkoop huis huren 

Als jij een huurhuis zoekt, is het slim om dit bekend te maken bij zo veel mogelijk mensen. Zet het bijvoorbeeld op jouw social media. Wellicht dat er iemand in jouw kennissenkring wel iets weet en jou hier op kan attenderen. Goedkope woningen zijn lastig te vinden en als ze vrij komen, zijn ze vaak snel weer weg. Dus laat het vooral zo veel mogelijk mensen weten dat jij iets zoekt. Je kunt natuurlijk ook bij diverse makelaars aangeven dat jij een woning zoekt, maar vaak is (particuliere) verhuur erg duur. Je kunt jezelf het beste inschrijven bij de woningbouwvereniging. Bij particuliere verkoop ligt niet alleen de huurprijs hoger, maar vaak moet je ook een of twee maanden extra huur betalen, dit is de borg. Voor veel mensen is dit veel geld. 

Woningbouwvereniging 

Zodra er een huurder zijn of haar woning opzegt, wordt deze woning op de site van de woningbouwvereniging vermeldt. Bij veel woningbouwverenigingen als Area kunnen geïnteresseerden tegenwoordig online hun interesse tonen. Zodra de reactietermijn voorbij is, wordt de woning toegewezen. Veel woningen worden toegewezen op volgorde van inschrijving. Dus de persoon die het langste ingeschreven staat, krijgt de vrijgekomen woning toegewezen (als hij of zij aan de eisen voldoet). Je moet dus vaak wel geruime tijd (vaak wel vijf tot acht jaar) ingeschreven staan voordat je een woning toegewezen krijgt. Zeker voor de betere / populairdere wijken. Sommige woningen worden via een loting toegewezen. Als jij nog niet zo lang ingeschreven staat, is het slim om mee te doen met een loting. Iedereen maakt dan evenveel kans. Je kunt echter niet zo maar op elke woning reageren. Als jij een hoog inkomen hebt, mag je niet op goedkope woningen reageren. Dit geldt andersom ook. Je moet jouw salarisstrook en / of jaaropgave inleveren als jij een woning toegewezen krijgt, hier wordt dus sterk op gecontroleerd.  Als jij een goedkope huurwoning zoekt, kan dat een lange zoektocht zijn, maar als jij iets gevonden hebt, kan jij flink gaan genieten van jouw nieuwe huis! Veel succes met de zoektocht en veel geluk in jouw nieuwe woning!


Delen