Woning verhuren

De mogelijkheid bestond in zekere zin altijd al wel, maar met de komst van het internet is je woning verhuren pas echt populair geworden. Op zeer grote schaal worden particuliere woningen te huur aangeboden, wereldwijd en in alle prijsklasses. Er is een legio aan speciaal hiervoor ingerichte websites zoals The Rental Shop die via jouw advertentie je woning verhuren aan weer andere particulieren. In veel gevallen is het zelfs wat uit de hand gelopen. Zo zijn er mensen die naar aanleiding van deze nog altijd snel groeiende markt zich hebben voorzien van veel vastgoed in populaire steden. Dit vastgoed delen ze meestal op in kleinere ruimtes zodat deze allemaal kunnen worden verhuurt aan bijvoorbeeld toeristen of mensen die er voor hun werk in de buurt moeten zijn. Ook zijn er gevallen bekend van illegale onderhuur, waardoor lokale overheden belasting opbrengsten mislopen. 

Via websites en app's

Het vehuren van je woning gaat ontzettend eenvoudig. In het geval van een website, bezoek je een van de vele opties die er zijn. Je maakt een profiel aan met daarin vaak je gegevens en je adres. Ook de grootte van je ruimte zet je erbij. Om de kans op een succesvolle verhuur te vergroten is het zaak om zo'n mooi mogelijke foto's van je ruimte te plaatsen. Zorg voor voldoende licht en dat alles ruimtelijk oogt, met name als je een kleine ruimte verhuurt. Vervolgens maak je een beschrijving over je ruimte die een toekomstige persoon kan lezen. Zo beschrijf je bijvoorbeeld de gunstige ligging van je ruimte (vlakbij een station of supermarkt), maar ook alle faciliteiten die je ruimte te bieden heeft. Bijvoorbeeld een snelle internet aansluiting is voor vele mensen tegenwoordig een absolute must have.   

Faciliteiten

Maar ook zaken als een wasmachine, een magnetron of oven, een keuken die compleet is met pannen, borden en bestek bijvoorbeeld. Een bed dat compleet is met beddengoed. Een koelkast die gevuld is enzovoort. Wanneer je al deze gegevens hebt ingevoerd, bepaald je tenslotte de huurprijs van de door jou aangeboden ruimte. Om een concurerende huurprijs te plaatsen is het verstandig eerst even te kijken wat je concurrentie vraagt voor een soortgelijke ruimte met soortgelijke faciliteiten. Als je een juiste prijs hebt vastgesteld, kun je de advertentie plaatsen en is de advertentie te zien voor alle bezoekers van de website waarop je je advertentie hebt geplaatst.   

Boeking

Wannneer iemand besluit jouw ruimte te huren, maakt hij of zij het bedrag van de huur vooraf naar de bemiddelende website over. Dit geeft zekerheid voor jou dat er is betaald. Vaak na de eerste nacht van de huurder, als alles in orde is bevonden, krijg je je huurbedrag op je rekening gestort.


Delen